Uitreikingen LSA

2019
Verpleegkundige Jacqueline Hendriks wint dit jaar de Award. Jacqueline werkt als verpleegkundige in de Mariaberg, een wijk in Maastricht.  Haar hart ligt bij het welzijn van de ouderen. Daarom vindt ze het ook belangrijk te zijn zichtbaar te zijn in de wijk. Zij gaat bij iedereen langs, informeert hoe het gaat en overlegd hoe hun leven net iets aangenamer kan worden. Ze heeft haar eigen ‘huisje’ in de wijk weten te realiseren waar ouderen komen en tal van activiteiten worden aangeboden,  gezondheidsinformatie en de koffie altijd klaar staat.

2018
De winnaar van dit jaar is Roger Ruijters, meer info volgt nog

2017
De winnaars van dit jaar zijn jonge, inspirerende collega’s’. Innovatieve denkers en doeners met veel creativiteit en passie voor het werk. Ze bruisen van de energie! Zij winnen omdat de wijze waarop zij invulling geven aan hun werk anderen stimuleren. Menslievendheid en menswaardigheid staan voorop, naast zorgzaamheid en groot vakmanschap.
Creativiteit speelt een belangrijke rol. Zij benaderen individuele hulpvragen op een creatieve therapeutische wijze, waardoor de belevingswereld van de oudere vergroot wordt, de stemming verbetert en onrust vermindert.
Door het gebruik van muziek- dans en beweging en dramatherapie ontstaan zeer mooie, ontroerende en bijzondere contactmomenten.
Hierdoor raken zij het gevoel, de emoties van de ouderen waarmee zij werken.
Zo maken zij contact, spelen in op signalen en halen dat naar boven wat in iemand zit (verbaal en non-verbaal).
Het gaat om het team creatieve therapie van verpleeghuis Bergweide uit Heerlen! Van harte gefeliciteerd:

  • Linda Lumeij muziektherapeute
  • Anouk Ronkaars dans- en bewegingstherapeute
  • Timo Mommers dramatherapeut
  • Janine Verheggen muziektherapeute
  • Jimmy van der Waa dramatherapeut i.o en ‘de verhalenman’ van Bergweide
  • Carmen van Noort dans- en bewegingstherapeute i.o

2016
Karin Jaspers is werkzaam als zorgassistente op afdeling B5 van hetMUMC+ te Maastricht.  B5 is een afdeling interne geneeskunde waar regelmatig dementerende patiënten worden behandeld. Deze patiënten vereisen naast diagnostiek bijzondere aandacht voor het psychosociale aspect van hun welzijn.
Karin is werkzaam op haar eigen bijzondere manier. Zij signaleert problemen en vooral behoeften van de aan haar toevertrouwde patiënten. Die signalen geeft zij niet alleen door, zij doet er zelf ook iets mee!
Zo kwam er mede dank zij Karin de aanschaf van de “tovertafel” tot stand.
Ook kwam zij op het idee om voor patiënten met een bepaalde vorm van onrust een stoffen lapje met “frutselkes” in elkaar te naaien, hetgeen een goede vondst bleek. Zo goed zelfs dat haar idee in produktie wordt genomen door Its Fits.
Volgens haar leidinggevende is Karin koploper als het gaat om het inbrengen van ideeën. Zij is heel gedreven en wil echt het beste voor haar patiënten.
Kortom: Karin is origineel, creatief, praktisch, nieuwsgierig en gedreven!
Haar lijfspreuk luidt: ‘ik vraag me altijd af hoe ik behandeld zou willen worden’.

2015
Jose Grouls werkt in een team als ZorgTrajectbegeleider (casemanager dementie). Jose is een zeer ervaren en gedreven begeleider van mensen met dementie die thuis wonen. Tevens is zij een kei in psycho-educatie voor de mantelzorger en familie.
In de keten staat zij bekend als zeer betrokken en behulpzaam. Zo geeft ze al 5 jaar gespreksgroepen dementie voor mantelzorgers en familie en is ze vrijwilliger bij het alzheimer café. Verder verzorgt ze diverse scholingen over dementie voor bv thuiszorg en MBO scholen.
In verschillende wijken in Heerlen staat Jose bekend als zeer ervaren ‘oude rot’. Huisartsen werken graag met haar samen om haar ‘wijkverplegingsmentaliteit’. Ze komt krachtig op voor haar cliënten en zal daarin niet schromen af en toe van de gebaande paden af te wijken.

2014
Rob Winkens, HBO-Verpleegkundige Geriatrie / Gerontologie en werkzaam in zorgcentrum Emmastaete van Cicero Zorggroep. Rob, die in februari de opleiding HBO-V Geriatrie Gerontologie cum laude afsloot, houdt zich met name bezig met omgang met gedragsproblemen bij dementie. Uit tal van concrete voorbeelden blijkt dat deze gerichte methodische aanpak die Rob geïntroduceerd heeft tot kleine maar prachtige resultaten leidt. Kortom, een mooi voorbeeld van concrete praktijkverbetering op de werkvloer!

2013
Astrid van Mulken-Kurvers, coach Belevingsgerichte Zorg bij Orbis Thuis, drijvende kracht achter belevingsgerichte zorg. Daarnaast ook voor iedereen binnen de organisatie toegankelijk die gebruik wil maken van haar expertise.

2012
MDL verpleegkundigen werkzaam binnen Atrium MC die betrokken zijn bij het in kaart brengen van kwetsbare ouderen.

2011
(In)continentie de baas! Zorgcenrtum Hoog Anstel te Kerkrade startte met succes een verbeterproject naar aanleiding van een rapport van de IGZ. Positief denken en handelen binnen de gehele organisatie hebben bijgedragen aan dit succes.

2010
Lisette Dickhof-Evers, Ketenregisseur Noord-Limburg van het project ‘Hulp bij dementie’. Zij regisseert de zorg en hulpverlening rondom de dementerende en zijn mantelzorgers. Ze stuurt de implementatie van het project, de groei en de uitbouw aan. Zij signaleert de knelpunten in de uitvoering en zoekt samen met haar collega’s naar oplossingen. Zij stuurt de trajectbegeleiders uit de verschillende betrokken organisaties  (uitvoerders van de zorg) aan.

2009
Ine Smeets, werkzaam als verpleegkundige bij MeanderGroep, locatie Lückerheide kliniek te Kerkrade. Zij is actief in een onderzoeksgroep van de Universiteit Maastricht en de MeanderGroep Zuid Limburg die zich bezig houdt met het verminderen van onrustbanden in verpleeghuizen.

2008
Leerafdeling d’Artagnan binnen verzorgingshuis Campagne van de Mosaezorggroep. Hun vernieuwende manier van leren in de praktijk , begeleiding en inzet van leerlingen in de ouderenzorg verdiende deze award.

2007
Verzorgenden en verpleegenden verpleegkliniek Grubbenveld Maastricht. Door het bezoek van de inspectie van volksgezondheid kwam Grubbenveld negatief in de publiciteit. Toch merkten de patiënten hier niets van, de verzorgenden verrichten iedere dag weer kleine wonderen in de kliniek.

2006
Anita Coolen, Zorgboerin, zorgboerderij de Port Kelpen, Oler. Door haar enthousiasme en ondernemerszin heeft zij vorm gegeven aan de zorgboerderij.

2005
Geert Leenders, voor zijn werk voor het Alzheimer Centrum, en als “ambassadeur” voor Alzheimer in het gehele land.