Jubileumcongres

ADRES
Donderdag 12 mei 2022
Hof van Gaia- Gaiazoo
Brughofweg 25, 6468 PB Kerkrade 

Poort 3
Hier zal een medewerker van Gaiazoo aanwezig zijn.

Jubileumcongres 20 jaar Geriatric Giants

Ouderenzorg, passende zorg..?!

De ‘Geriatric Giants’ organiseren dit jaar voor de 20e keer het congres ‘Zorgen in de Geriatrie’: een jubileumcongres!

Het congres is bestemd voor verpleegkundigen en verzorgenden, paramedici en overige professionals werkzaam in de diverse werkvelden van de ouderenzorg. Ook dit jaar is het doel van het congres tweeledig: enerzijds het uitwisselen van informatie over relevante, actuele, vernieuwende initiatieven in de dagelijkse zorgverlening aan ouderen. Anderzijds het bieden van gelegenheid voor informele kennismaking en netwerken met collega’s uit de eigen regio. 

Tijdens dit jubileumcongres staat het thema ‘Ouderenzorg, passende zorg…’ centraal.
Wat doet er eigenlijk echt toe? Geen gemakkelijke vraag: Immers, hoe we ouder worden verandert voortdurend! In beweging blijven, intensief  blijven sporten, een druk sociaal leven of net de tijd nemen voor rust, bezinning en loslaten? Wat doet er nu echt toe als je als professional in de ouderenzorg aan de slag gaat? Wat zijn de belangrijkste trends op jullie vakgebied? Wat betekent dit voor de verpleegkundige praktijk? Wat komt er in de toekomst op ons af? Wat zijn de uitdagingen?

Tijdens dit congres zullen we ingaan op deze vragen samen met de sprekers en jullie. Kortom, een inspirerend congres om een tussenbalans op te maken.

Van harte welkom!

Kosten

Inschrijfkosten bedragen € 125,00 p.p.
Na inschrijving ontvangt u op het opgegeven e-mailadres een iDEAL-betalingsopdracht via een e-maillink. Deze betalingsopdrachten worden over het algemeen in de avond verstuurd, dit in verband met andere werkzaamheden overdag. Gelieve zo spoedig mogelijk (binnen 72 uur) middels deze betaallink het verschuldigde bedrag te betalen.

LET OP!
In verband met afhandelen facturen is het vanaf 27 april niet meer mogelijk om dit via een factuur te betalen. Alleen nog iDEAL-betalingsopdracht!

We zullen er voor zorg dragen dat elke deelnemer een factuur (kosteloos) ontvangt na inschrijving en betaling via iDEAL.

LET OP:
Bij annulering bent u helaas u het gehele bedrag verschuldigd. Bij verhindering kan echter een vervanger uw plaats innemen, dit dient u wel door te geven aan de organisatie. U ontvangt na betaling uw deelnemers bevestiging.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij:

1. Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en verzorgenden: de volgende deskundigheidsgebieden zijn aangegeven onder voorbehoud: dementieverpleegkunde, praktijkverpleegkunde, transferverpleegkunde, wijkverpleegkunde.

2. Verpleegkundig specialisten register.

Een greep uit onze sprekers die we hebben weten vast te leggen voor ons congres:

David van Bodegom
David is opgeleid als arts en historicus en werkt als verouderingswetenschapper bij Leyden Academy. Samen met Rudi Westendorp schreef hij de bestseller Oud worden in de praktijk (2015, Atlas Contact) waarin hij handvatten geeft om zelf met je omgeving te experimenteren zodat deze omgeving je onbewust verleidt tot een gezondere routine. In 2018 verscheen zijn boek Ontpillen (2018, Atlas Contact) waarin hij laat zien hoe je met kleine slimme aanpassingen in je dagelijkse routine veel langer gezond kunt blijven, met veel minder pillen. Tijdens dit symposium zal hij het geheim van de schildpad onthullen. Aan de hand van fascinerende voorbeelden uit het dierenrijk, en de laatste wetenschappelijke inzichten uit het verouderingsonderzoek, leren we ook onze eigen veroudering beter begrijpen.

Marjolein Heemels
Patiënten verdienen de beste verpleegkundige zorg. In welke rol of functie ook, het continu verbeteren van de verpleegkundige zorg zie ik als een leidmotief in mijn werk waarbij ik mijn verpleegkundige kennis en ervaring koppel aan visie, strategie en beleidsontwikkeling.
Ik ben toegewijd aan de ontwikkeling van de verpleegkundige zorg door te bouwen aan professionalisering, positionering en profilering van de verpleegkundige beroepsgroep zowel op landelijk niveau als in organisaties. Ik bied daarbij een verscheidenheid aan gedachten en ervaringen aangaande de samenhangende ontwikkeling van de trias academica: verpleegkundige zorg, verpleegkundig onderwijs en verplegingswetenschappelijk onderzoek. Ik breng expertise in op het gebied van kwaliteit van verpleegkundige zorg en de verpleegkundige werkomgeving. Sinds ruim 15 jaar ben ik betrokken bij de ontwikkeling van Verpleegkundige Adviesraden (VAR) in Nederland en draag ik bij aan de verpleegkundige beroepsontwikkeling en professionele zeggenschap in Nederland.

Daisy Jansen
Daisy Janssen studeerde geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Hierna volgde ze de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en werkte als arts in opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Daarna volgde ze de kaderopleiding palliatieve zorg. In 2012 promoveerde zij cum laude aan de Universiteit Maastricht op onderzoek naar behoeften aan palliatieve zorg bij patiënten met gevorderd chronisch orgaanfalen. Als hoogleraar werkt ze bij de vakgroep Health Services Research van de Universiteit Maastricht. Daarnaast werkt ze sinds 2011 als specialist ouderengeneeskunde en onderzoeker bij Ciro in Horn.

Hoofdsponsor

Sponsor